2017-07-17 13:55:34• hírek • Szatmár.ro

Fiatal Természetőrök a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület július 3-14 között két természetvédelmi tábort szervezett a Túr Menti Védett Területeken.

A táborok fő célja olyan fiatal generáció kinevelése vol, amely az EKE parnere lehet az általuk gondozott védett területek megőrzésében. A projekt során szeretnék megismertetni a részt vevő diákokat a Túr Menti Védett Területek természeti értékeivel és szeretnének egy hosszú távú kapcsolatot kiépíteni a fiatal nemzedék tagjaival, akik aztán aktívan is bekapcsolódhatnak a természetvédelmi tevékenységeinkbe.

"Két ún. Fiatal Természetőr (Junior Ranger) tábort szerveztünk Túrterebesen, ahol a résztvevő diákoknak lehetőségük volt természeti környezetben tanulni a fontosabb védett növény- és állatfajokról, valamint a létfeltételeiket biztosító élőhelyekről" - mondja Márk Nagy János, a

A védett terület mélyebb megismerése érdekében mindegyik tábor tematikus napokból állt, amelyeken az EKE szakemberei kisérték el a csapatot. Az első nap az ismerkedés és a védett terület megismerése jegyében zajlott. Ugyanakkor egy interaktív játék keretében a résztvevők felépítették saját virtuális országukat, természeti környezettel, emberi közösségekkel, majd döntéshozókként létrehozták országuk védett terület-hálózatát.

A második nap a madarakról szólt. Kerékpáros kirándulás keretében meglátogatták az újberki halastavakat, ahol a vizes élőhelyek madarait figyelhették meg. A harmadik napon az emlősök és kétéltűek napján vidranyomokat kerestek a Túr partján és békákat kutattak a folyó holtágaiban. Negyedik napon, ugyancsak kerékpáron, végigjárták a Túrterebes és Túrterebes-Szőlőhegy között létesített Bubo-tanösvényt és megismerkedtek a Kishegy természeti értékeivel, a gyepek és mocsarak élővilágával, valamint a Weiss-erdőben a síkvidék jellegzetes fafajaival. Az utolsó napon egy csapatvetélkedő keretében a tanulók hasznosíthatták a tabor alatt megszerzett tudást.

A táborok sikeresek voltak, hisz a résztvevők megismerték a vidék természeti értékeit és konkrét helyzetekben bizonyították természetbarát hozzáállásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: